fredag 18 mars 2011

Recept

Här om dagen bakade jag Macaronas! för er som inte vet vad det är så är det bara att söka på google och kolla! Men iallfall, jag tycker de här små bakverken smakade jätte gott så därför delar jag med mig av detta recept som var super bra! Lycka till^^

Recept på Macaronas!

Ingredienser

100 g finmald mandel
 4 st äggvitor
 0.75 dl strösocker
 2 msk nybryggt kaffe
 4 dl florsocker
 3 msk kakao

Chokladkräm
 35 g smör
 200 g mörk choklad
 1 dl vispgrädde



Gör så här


1. Finmal mandeln. Har du ingen kvarn går det bra att malan mandeln med en stavmixer.
2. Blanda mald mandel, florsocker och kakao.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget. Marängen är klar när du kan vända upp och ned på skålen utan att smeten rör sig. Smaksätt marängen med kaffet.

4. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och mandeln i marängen och rör färsiktigt tills allt blandats.

5. Fyll en spritspåse och spritsa rundlar stora som femkronor på bakplåtspappersklädda plåtar. Försök att göra dom lika stora då de senare ska paras ihop två och två. Låt kakorna torka ca 30 minuter.

6. Grädda kakorna cirka 18 minuter i 180 grader i nedre delen av ugnen. Kakorna ska ha fått en hård skorpa men fortfarande vara lite kletiga inuti. Dra bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna. Lossa sedan kakorna riktigt försiktigt, de går lätt sönder.

7. Chokladkräm: Hacka den mörka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt detta stå framme till krämen har svalnat och blivit lite tjockare. Det tar ungefär tre timmar.

8. Stryk på ett lager chokladkräm och para ihop macaronsen två och två.

Resultat:

 
 
 
Betyg av mig: 4/5

Puss<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar